Home | Agenda | Erkende rassen | Kippensites | Kleinveeboeken | Kleinveefokkers | Kleinveeforum | Ringmaten | Tentoonstellingen |Verenigingen
 
 

Konijnen en Knaagdierenencyclopedie

Knaagdieren zijn populaire huisdieren. Dat is ook niet zo verwonderlijk, aangezien deze interessante dieren betrekkelijk weinig eisen stellen en goedkoop in onderhoud zijn. In deze encyclopedie passeren verschillende knaagdieren de revue. U vindt alle informatie over en fraaie foto's van onder andere hamsters, muizen, ratten, gerbils, degoes, cavia's en konijnen, maar ook van minder bekende huisdieren als fretten en chinchilla's. Voor liefhebbers van deze dieren is de geillustreerde Knaagdierenencyclopedie dan ook een onmisbare vraagbaak.


Bestellen

     

Konijnen - Een praktische dierengids

In deze onmisbare gidsen vindt u alles over het kiezen van een konijnen, parkieten en hamsters en de juiste verzorging van uw nieuwe huisdier. Op duidelijke wijze wordt alles uitgelegd en aangevuld met handige en overzichtelijke tabellen, tips en illustraties. Naast een overvloed aan praktische informatie, is dit boek ook een ideaal naslagwerk waarin u alles kunt vinden over de levenswijze, de soorten en verkrijgbare kleurslagen.

 

Bestellen

     
Konijnen houden

Welk ras kiezen? - Alles over het konijnenhok - De juiste verzorging - Fokken met succes. Of u al ervaring hebt of niet, deze gids is bedoeld voor konijnenliefhebbers die alles willen weten over het houden van konijnen. Alle aspecten komen uitgebreid aan bod in deze eenvoudige en praktische gids: de keuze van het konijnenras en de beste fokdieren, de inrichting van het konijnenhok, de voeding en verzorging van de konijnen, het bestrijden van ziektes en parasieten... De vele praktische tips in dit boek helpen u ongetwijfeld een eind op weg om een succesvolle konijnenkweker te worden.

Bestellen

     

Konijnen. Aanschaf, verzorging, voeding, fokken

Konijnen behoren tot de oudste diersoorten op aarde, en nog steeds komen er nieuwe rassen bij. Het houden van konijnen is een vorm van vrijetijdsbesteding die steeds meer mensen aantrekt. Dit verbaast ons niets als we al die verschillende soorten zien. Daarbij zijn jonge konijntjes ideale speelkameraadjes voor kinderen.

Bestellen

     

Het Dwergkonijn

Geheel vernieuwde herdruk!!! Recente informatie, heel veel nieuwe foto's en dikker!!! Het dwergkonijn is geen knaagdier en het Nederlandse hangoordwergkonijn is een zuiver Nederlands ras. Deze achtergrondinformatie en tal van andere wetenswaardigheden staan in dit overzichtelijke en informatieve boek vermeld. Behalve goede tips en adviezen over de huisvesting, voeding en verzorging van het dwergkonijn is in dit boek ook aandacht besteed aan specifieke gezondheidsproblemen die bij dwergkonijnen kunnen voorkomen. Er zijn behoorlijk wat verschillende rassen en kleurslagen (Isabella, de Japanner, de witte Hotot, om een paar te noemen), die ook niet ontbreken in dit boek. Het dwergkonijn is ‘s nachts het meest actief. Dit huisdier, zeer populair... bij kinderen, heeft zijn eigen gedragskenmerken, die worden beschreven in ‘het Dwergkonijn’. Op kleine huisdieren-tentoonstellingen is het dwergkonijn een graag geziene soort. Dit boek geeft uitgebreide informatie over keuringen en waar men op moet letten bij aanschaf. Vermelding van tal van internetsites over het dwergkonijn zijn achterin opgenomen. Zeer compleet en veel kleurenfoto’s!

 

Bestellen

     

De Beste Verzorging Voor Uw Dwergkonijn

Extra: zo herkent u de lichaamstaal van uw konijn. MOOIER WONEN … zo is het leven leuk! - Voelt uw dwergkonijn zich prettig bij u? Doe de test! - In huis helemaal gelukkig: slimme ideeën voor een huis naar konijnensmaak. - Graafbak en smulweide: haal gewoon een stukje natuur in huis! - Luchtig avonturenpark: hoe balkon en terras met weinig moeite een speelweide worden. - De droom van een huisje buiten: prachtige buitenverblijven voor heerlijke uitstapjes in de tuin.

 

Bestellen

     

Het Konijn

Aanschaf, voeding, verzorging, huisvesting,
voortplanting, ziekte en nog heel veel meer

Het konijn is een veel gehouden gezelschapsdier. In dit boek vindt u het verloop van de geschiedenis van de domesticatie van het konijn, dat in de vrije natuur een koloniedier is. Er bestaan vele rassen, die ieder specifieke kenmerken hebben en ook een eigen karakter. De meest voorkomende staan beschreven in ‘het Konijn’.

Er is veel aandacht besteed aan de huisvesting. Een konijn kan het beste binnen worden gehouden, maar ‘s zomers is een buitenren een optie. Hoe een konijnenhok kan worden gebouwd of waar u op moet letten bij aanschaf vindt u terug in het hoofdstuk over huisvesting. De meeste... konijnensoorten zijn zachtaardig en het blijkt dat konijnen niet goed tegen hard geluid kunnen. Een plaatsje naast de stereotoren wordt dan ook afgeraden.

Onderwerpen als de juiste voeding, aspecten van de dagelijkse verzorging, maar ook specifieke aandoeningen en ziektes die bij konijnen kunnen voorkomen, zijn duidelijk en deskundig beschreven.

Nuttige adressen van verenigingen en internetsites maken dit boek compleet. Veel kleurenfoto’s!

Bestellen

     

Het Konijn als gezelschapsdier

In dit konijnenboek richten de schrijvers zich in een apart gedeelte tot de jeugd en geven ook suggesties hoe ouders kinderen kunnen begeleiden bij de verzorging van hun konijn. Daarom is dit boek een echt gezinsboek, waaruit men kan leren hoe jong en oud kunnen genieten van het konijn. Enkele onderwerpen die behandeld worden zijn de geschiedenis van het konijn, keuze en aanschaf, voeding, gedrag en omvang, voortplanting en gezondheid. Boekje met kleuren en zwart/wit foto's.

Bestellen