Home | Agenda | Erkende rassen | Kippensites | Kleinveeboeken | Kleinveefokkers | Kleinveeforum | Ringmaten | Tentoonstellingen |Verenigingen
 
 

HET ECOLOGISCH HOUDEN VAN KIPPEN

Oog in oog staan met een Brugse vechter, op stok gaan met een Antwerps baardje, de clown uithangen zoals een Japanse Chabo of vertederd worden door de donzige aanblik van een Zijdehoen: het kan allemaal na het lezen van dit boek.

Bestellen

KIPPEN IN BEELD

Deze sfeervolle uitgave brengt de 100 populairste kippenrassen in beeld aan de hand van fraaie aquarellen. Daarnaast krijgt de lezer informatie over de historie van het ras, de belangrijkste kenmerken en de specifieke verzorging. De inleidende gedeelten bevatten praktische adviezen over de voor- en nadelen van bepaalde rassen, verzorging en fokmethoden.

Bestellen

PRACTISCHE RAADGEVER KIPPEN HOUDEN

Welk ras kiezen? - Alles over de kippenren - De juiste verzorging - Fokken met succes.
Wilt u altijd al kippen houden maar weet u niet hoe u eraan moet beginnen? Of hebt u al enkele jaren ervaring en wilt u gewoon uw kennis verdiepen? In beide gevallen zal dit boek u een heel eind op weg helpen. Het bevat eenvoudige en praktische tips die u zullen helpen om van uw kippenren een succes te maken. Van de keuze van het kippenras, het inrichten van het kippenhok en het verzorgen van uw dieren tot het kweken: geen enkel aspect is over het hoofd gezien.

Bestellen


plezier
KIPPEN HOUDEN MET PLEZIER

Hét complete handboek voor het optimaal genieten van hobbykippen
Het zelf houden van kippen is de laatste jaren steeds populairder geworden, mede doordat het idee van een gezonde, organische levensstijl steeds meer mensen aanspreekt. Dit boek laat zien dat kippen bijzonder nuttig kunnen zijn en bovendien interessante en kleurrijke wezens zijn die leven brengen in elke tuin. Ze kunnen zeer tam worden en vormen goed gezelschap.
Kippen houden met plezier is een degelijke, praktische handleiding waarin alles wat u wilt weten over het houden van kippen aan bod komt. Dit boek is voor mensen die geïnteresseerd zijn in kippen als huisdieren evenals in kippen als leveranciers van eieren en andere kippenproducten. Het boek bevat hoofdstukken over waar je op moet letten bij het uitzoeken van kippen, een duidelijk overzicht van de verschillende rassen, informatie en advies over behuizing, voeding, kippen in combinatie met andere huisdieren en kinderen, verzorging en gezondheid, fokken.

Bestellen

KRIELKIPPEN

Voor iedereen die meer over krielkippen wil weten - helder en eenvoudig - actueel en praktijkgericht - met prachtige kleurenfoto's Ontdek… - waar en hoe krielkippen leven en communiceren in de natuur - hoe u de juiste krielkip kiest en ze optimaal voert en verzorgt - hoe u een geschikt kippenhok inricht - en wat uw eigen kippen u kunnen opleveren - met veel tips en adviezen Wilhelm Bauer, gepassioneerd kippenfokker en organisator van kippententoonstellingen, weet precies wat krielkippen nodig hebben.

Bestellen

KIPPEN HOUDEN

Dit boek gaat in op alle facetten van het houden van kippen en de eventuele haan. Van aanschaf, voeding, huisvesting en kweek tot ziekte en gezondheid. In de tweede helft van boek wordt een uitvoerige opsomming gegevens van alle rassen, hun kenmerken en eigenschappen. Net als bij andere dieren zijn er enorme verschillen tussen de verschillende rassen in grootte, karakter en eierproductie.

Met dit boek beschikt u over alle benodigde informatie om op een verantwoorde wijze kippen te houden. U leert deze eigenwijze gewoontedieren op een leuke manier kennen. Door de prachtige foto's van de vele rassen is het goed mogelijk deze te onderscheiden.

 

Bestellen

     
encyclopedie

KIPPENENCYCLOPEDIE

In het boek wordt eerst informatie over kippen in het algemeen gegeven. In het daarop volgende hoofdstuk worden de verschillende hoender- en krielrassen uitgebreid behandeld. Hierbij is steeds dezelfde volgorde aangehouden.
Allereerst wordt een kort overzicht gegeven van het ontstaan van de dieren, daarna volgt een globale beschrijving van de uiterlijke kenmerken. Vervolgens worden de kleurslagen genoemd en als laatste de raseigenschappen waarin het karakter en de leg wordt beschreven. Daarnaast geven de foto's natuurlijk de beste indruk van het uiterlijk van het ras.

Bestellen

kippenhouden3

PRAKTISCH HANDBOEK KIPPEN HOUDEN

Dit handboek vertelt u alles wat u moet weten om kippen te kunnen houden. Eerst krijgt u een overzicht van de verschillende rassen die er bestaan en welke voor u het meest geschikt zijn. daarna leert u hoe u het kippenhok het beste inricht, wat het beste voer is voor de kippen en worden de verschillende ziektes die kunnen voorkomen besproken.


Bestellen


KIPPEN

Kippen houden is een geliefde vrijetijdsbesteding. Daarnaast staan gezondheid en welzijn van kippen sterk in de belangstelling. Deze uitgangspunten vormen de basis van de nieuwe praktijkgids Kippen.
Verder leert u in het boek kijken naar het natuurlijk gedrag van de dieren. U krijgt de nieuwste informatie over kippengedrag, voeding, huisvesting én de juiste verzorging. Inclusief tips voor een kakelvers eitje!
Kippen geeft een beschrijving van de populairste kippenrassen, inclusief de fraaie, typisch Nederlandse kippen waarvan sommige inmiddels zeldzaam worden. Ook leest u over hoe u kippen voor eieren of vlees houdt. De voortplanting, het (natuurlijk) broeden en het opfokken van kuikens komen uitgebreid aan de orde. Kippen sluit af met hoe u de meest voorkomende ziekten kunt herkennen, voorkomen en behandelen. Mét praktische tips tegen vogelgriep. Kippen bevat alle ingrediënten voor wat het houden van kippen zo plezierig maakt. Het is een onmisbaar naslagwerk voor de beginnende én ervaren kippenhouder.

 

Bestellen