Home | Agenda | Erkende rassen | Kippensites | Kleinveeboeken | Kleinveefokkers | Kleinveeforum | Ringmaten | Tentoonstellingen |Verenigingen
 
 
divider2

 

De Dwerggeit

Een allround boek over de dwerggeit. Een dier wat bij iedereen bekend is van de kinderboerderij. Wie eens in haar bijzonder (rechthoekig gevormde) pupillen heeft gekeken zal haar niet vergeten. Een geitenkind van een paar dagen oud zal een ieders hart stelen als zij braaf haar moeder namekkert met een klein stemmetje. Lief, leuk en vertederend….een geit of bok, of beiden zijn geen geschikte dieren voor de achtertuin. Het hoofdstuk “Huisvesting” geeft u dan ook de informatie waar u uit kunt putten om te kunnen beslissen of u ?berhaupt ??n of liefst meerdere gieten kunt aanschaffen en optimaal houden en verzorgen.

Wat betreft de voeding vindt u tips om de geit gezond te houden en vrij van giftige planten die in een weilandje... voor kunnen komen. Haar hoefjes verdienen speciale aandacht en moeten met regelmaat verzorgd en bijgehouden worden; zeer zeker als er alleen een grasmat ligt. Eerst lezen dan doen!

 

Bestellen

 

 

 

Geiten en dwerggeiten als gezelschapsdier

Om geiten als gezelschapsdier te kunnen houden is het nodig te weten hoe de geit zich in de natuur gedraagt. Dan pas kan men op verantwoorde wijze zijn aandacht geven aan de verzorging, huisvesting en de juiste voeding voor deze koppigste onder de gezelschapdieren. Dit boek bant veel misverstanden uit die helaas vaak in het nadeel van het dier uitwerken. De auteur geeft feiten en informatie over het houden van geiten en dwerggeiten tegen de achtergrond van het natuurlijk gedrag en de biologie van de geit. Met name de ruime aandacht over het gedrag en de opvoeding van geiten voegt waardevolle informatie toe aan de wetenschappelijke kennis die er in de bestaande literatuur te vinden is

 

Bestellen

 

 

 

 

Geiten. Aanschaf, Verzorging, Voeding

Niet alleen op kinderboerderijen is de geit geliefd, hij is ook een populair huisdier voor vele particulieren. In deze rijk geïllustreerde uitgaven vindt u informatie over de populaire 'huisgeit', namelijk de Dwerggeit, maar ook over andere veel voorkomende geitenrassen als de Saanengeit en de Nederlandse witte geit. Dit enthousiast en deskundig geschreven boek is zowel een praktische handleiding voor de hobbygeitenhouder, als een breed naslagwerk voor een ieder die meer over geiten wil weten. De volgende onderwerpen komen aan bod:
* uiterlijk
* rassen
* huisvesting
* verzorging
* voeding
* ziektes en aandoeningen
* voortplanting

 

Bestellen

 

 

Geiten

Geiten zijn sociale dieren. Dat maakt geiten houden tot een leuke liefhebberij. Het zijn ook buitengewoon slimme dieren. Voor u het weet, vinden ze een gat in het hek en staan ze aan een boom te knabbelen. Diereigen gedrag, gezondheid en welzijn zijn de voornaamste uitgangspunten van deze praktijkgids Geiten. U krijgt de nieuwste informatie over voeding, huisvesting en verzorging. Inclusief tips voor het maken van boter, yoghurt én geitenkaas! Geiten is een onmisbaar naslagwerk voor de beginnende én de ervaren geitenhouder. Warm aanbevolen voor iedereen die dol is op deze fantastische, eigenzinnige dieren.

 

Bestellen